[Фото] Младите побараа климатско образование во училиштата

„Сакаме климатско образование“, порачаа млади активисти на денешниот протест за климатска акција кој се одржа пред Владата. Македонскиот огранок на движењето Петоци за иднина, Сојузот на средношколци и Универзитетското студентско собрание при УКИМ заеднички побараа од надлежните да го воведат климатското образование во наставните програми, бидејќи како што посочија, тоа не е доволно застапено. „Без … Continue reading [Фото] Младите побараа климатско образование во училиштата