[Фото] „Колку повеќе сте конектирани, толку помалку се конектирате“

Шијанг Хи, дизајнер од Пекинг создаде серија на реклами за Шенјанг Центарот за психолошки истражувања, кои ги истакнуваат штетните ефекти кои паметните телефони може да ги имаат врз меѓучовечките односи.

Трите реклами покажуваат типични домашни животни ситуации, со преголем паметен телефон кој го блокира секој разговор помеѓу двете лица во средината на сликата.

Серијата слики кои ги истакнуваат не секогаш добрите страни на смарт телефоните, се вика „Колку повеќе сте конектирани, толку помалку се конектирате“.

[Фото] „Колку повеќе сте конектирани, толку помалку се конектирате“

[Фото] „Колку повеќе сте конектирани, толку помалку се конектирате“

[Фото] „Колку повеќе сте конектирани, толку помалку се конектирате“

Извор: boredpanda.com