[Фото] Герила пред МВР – Активистки ги прикажаа пораките од „Јавна соба“

Со герила акција од еден час, пред Министерството за внатрешни работи (МВР), денеска активистки на „Еквалис“ ги прикажаа пораките кои циркулираат во групите како „Јавна соба“. Оттаму тие му порачаа на МВР дека „Јавна соба“ претставува кривично дело и дека, како што посочија, позади ова кривично дело се оштетени жени и девојки, кои државата е … Continue reading [Фото] Герила пред МВР – Активистки ги прикажаа пораките од „Јавна соба“