[Фото] Арт активисти од Штип го разубавија локалниот парк со порака – „Децата заслужуваат повеќе“

Неформалната активистичка група “Штип Aрт Aктивизам” постави повеќе реквизити во паркот во месноста „Пролече“ во Штип преку кој најмладите ќе можат да се забавуваат и едуцираат. Исталацијата насловена „Децата заслужубаат повеќе“ се состои од четири животни, а активистите преку неа сакаат да им покажат на граѓаните, носителите на одлуки и локалните власти дека постои недостаток … Continue reading [Фото] Арт активисти од Штип го разубавија локалниот парк со порака – „Децата заслужуваат повеќе“