Електронската група Leftfield најави нов албум по 16 години

Влијателната британска електронска група која се состои од Neil Barnes и Paul Daley денеска ги објави деталите за третиот албум „Alternative Light Source“ кој ќе биде објавен на осми јуни по цели 16 години. Воедно, денеска ја објавија и првата песна „Universal Everything“.

 Групата го објави својот прв албум „Leftism“ во 1995 година, по што следуваше „Rhythm And Stealth“ во 1999 година. Како и во претходните албуми, групата ќе соработува со неколку вокалисти вклучувајќи ги Channy Leaneagh (Poliça), Ofei, Tunde Adebimpe (TV On The Radio) и Sleaford Mods.

Во „Alternative Light Source“ влегуваат песните:

„Bad Radio“
„Universal Everything“
„Bilocation“
„Head And Shoulders“
„Dark Matters“
„Little Fish“
„Storms End“
„Alternative Light Source“
„Shaker Obsession“
„Levitate For You“

По објавувањето на албумот, групата ќе настапи во Бристол, Лондон, Манчестер и Глазгов.