Екстерното тестирање и мандатот на градоначалниците на дневен ред денеска во Собрание

Измени на Изборниот законик и измени на три закони од образованието ќе бидеат разгледувани на денешната седница на Собранието по скратена постапка.

Пратениците денеска ќе треба да изберат и претседатели, заменици на претседателите, членови и нивни заменици на комисиите на Собранието.

Денеска се очекува од пратениците да го укинат екстерното тестирање, проект што изминативе години предизвика револт кај наставниците, учениците и нивните родители. Воедно, мандатот на градоначалниците да биде продолжен до првата половина на октомври.

Седницата е закажана за напладне.