Еден месец гостиварци го блокираат пристапот до депонијата Русино – блокадата продолжена до 10 септември

Сè уште не е организиран состанок со градоначалниците на општините од каде се фрлаше смет на депонијата Русино во Гостивар. Поради тоа, блокадата до пристапот на депонијата која започна на 2 август, организирана од граѓанската иницијатива „Стоп Русино“, со цел затворање и дислоцирање на ѓубриштето, повторно е продолжена за дополнителни десет дена, односно, сè до … Continue reading Еден месец гостиварци го блокираат пристапот до депонијата Русино – блокадата продолжена до 10 септември