Дворот кај Градежен ќе биде отворен за граѓаните

Паркот пред Градежен и Архитектонски факултет во Скопје наскоро ќе биде отворен за сите граѓани.

Градот Скопје овој проект ќе го реализира заедно со Архитектонски факултет и со Градежен факултет.

Цел на проектот е унапредување и заштита на животната средина и разубавување на урбаниот лик на Скопје, што ќе овозможи, развивање на општествената свест за значењето на животната средина и зачувување на природата, велат од Град Скопје.

За таа цел, градските власти денеска потпиша меморандум за соработка со Архитектонски факултет и со Градежен факултет во кој се обврзуваат целосно да го оплемени просторот, односно да го уреди паркот, а факултетите да го одржуваат.