Државата не издвојува пари за лабораторија што ќе контролира загадувачи

Државата нема контролен механизам за она што е измерено од индустријата. Во земјава уште одамна постои централна лабораторија, но таа не е акредитирана, досега не се издвоени средства за оваа намена. Поради ова, надлежните немаат можност да ги потврдат податоците од мерењата од операторите. Со тоа, да се санкционираат евентуални загадувачи кои трујат граѓани во … Continue reading Државата не издвојува пари за лабораторија што ќе контролира загадувачи