Донирани првите 300 заштитни маски со визири направени со 3Д принтери

Повеќе од 35 приватни и комерцијални 3Д  принтери беа ставени во функција и работат 24 часа со цел да може да се произведе доволна количина на заштитни маски со визири за медицинските работници. Првата количина од 315 маски беа денес доставени во ГОБ “8-ми септември” на стерилизација, а подоцна и на официјална прераспределба на местата кои … Continue reading Донирани првите 300 заштитни маски со визири направени со 3Д принтери