Документарец за култниот фестивал „Amsterdam Dance Event“

Amsterdam Dance Event (ADE) е најголемиот светски клупски фестивал на електронска музика кој годинава одбележа две децении од своето постоење. Организаторите на култниот настан одлучија да објават краток документарен филм кој се осврнува на глобалната електронска музика, а во него може да се видат некои од најпознатите изведувачи и менаџери од музичката индустрија. Насловен „RESONATE“ , филмот покрива пет различни пет различни теми – креативност, иновации, соработки, консумеризам и прослава на електронската музика на ADE.

[РЕПОРТАЖА] 20 ГОДИНИ „AMSTERDAM DANCE EVENT“

Меѓу гостите во филмот се и Joris Voorn, KiNK, Armin van Buuren, Richie Hawtin, Seth Troxler, Don Diablo, Dave Clarke, Tommie Sunshine, inovatori Dave Smith, Matthew Adell, Shaleindra Singh...