„Децата ни се жртви на арсенот“ – рударскиот локалитет „Лојане“ фатален за жителите од липковските села

„Арсенот е насекаде околу нас. Млади деца ни стануваат жртва на арсенот! Државата треба да покаже интерес за здравјето на жителите на Лојане и Ваксинце, за каква вода пијат, каков воздух дишат, каква храна јадат. Мора да се најде решение!“.  Ова е апел за помош од Африм Зимери, професор по географија во училиштето „Рилиндја“, општина … Continue reading „Децата ни се жртви на арсенот“ – рударскиот локалитет „Лојане“ фатален за жителите од липковските села