„Да се стави крај на профитерството во време на криза“, бараат 40-тина организации

Повеќе од 40-тина граѓански организации денеска ја повикаа Владата во најбрз можен рок да преземе мерки во однос на соодветно регулирање на работата на приватните болници во услови на криза, односно, како што велат, на начин што ќе им даде согласност да згрижуваат болни од Ковид-19, само на приватните болници кои склучиле договор со Фондот … Continue reading „Да се стави крај на профитерството во време на криза“, бараат 40-тина организации