Операција Билка: Законот им овозможува на бизнисмени да одгледуваат канабис и да профитираат на сметка на пациентите

Граѓанската иницијатива Операција Билка реагира на новиот Предлог-закон за контрола на опојни дроги и психотропни ситуации. Здружените организации и активисти велат дека и по Законот, граѓаните кои бараат лек од канабис, продолжуваат да го купуваат од црниот пазар, изложувајќи се себе си на ризик од криминализација. Затоа, иницијативата ја повика Државната комисијата за спречување на корупција … Continue reading Операција Билка: Законот им овозможува на бизнисмени да одгледуваат канабис и да профитираат на сметка на пациентите