АВМУ: Да не се користат малолетници во платено политичко рекламирање

Во првите денови од изборната кампања, во дел од спотовите на кандидатите за Претседателски избори 2019 кои се емитуваат на телевизиските сервиси, регистрирано е учество на малолетници, реагира Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ).

Од таму потсетуваат дека согласно членот 76 од Изборниот законик, не е дозволено учество на малолетници во платено политичко рекламирање.