[Анализа] Општински буџети: Најмногу пари за плати, најголем приход од Власта

Општините најмногу  се „потпираат“ на парите што им ги дава Владата по основ на дотации-трансфери, а најголем дел од општинските буџети ги трошат за плати, придонеси и надоместоци. Драматично високите сметки за струја ги “поматија“ општинските сметки – во најава е дека училиштата се пред енергетски колапс, ако се платат сметките за струја, ќе нема … Continue reading [Анализа] Општински буџети: Најмногу пари за плати, најголем приход од Власта