Алатките за вештачка интелигенција се импресивни, ама отвораат етичко-правни дилеми

Алатките за вештачка интелигенција стануваат сѐ попознати и сѐ повеќе се користат во секојдневието. Можностите кои ги нудат се бројни, а многумина ја сметаат нивната работа за импресивна. Но, со нивниот развој, под знак прашалник се ставаат етичките и правните аспекти врзани со нивната употреба.  Како некои од попознатите алатки во последниот период се издвојуваат … Continue reading Алатките за вештачка интелигенција се импресивни, ама отвораат етичко-правни дилеми