„Активистичка литература“ – предавање на писателот Игор Штикс во „Јадро“

Хрватскиот писател и теоретичар Игор Штикс,  ќе одржи предавање на темата „Активистичка литература“,  а авторот ќе  зборува за комплицираниот, комплексен и ризичен однос помеѓу уметникот и општествениот и политички ангажман, тргнувајќи пред сè од сопственото искуство. Штикс гостува во Скопје како дел од фестивалот за европска литература „Букстар“, а неговото предавање е во рамки на … Continue reading „Активистичка литература“ – предавање на писателот Игор Штикс во „Јадро“