Активисти и локалци протестираа против најавата за сеча на дрва во Аеродром

Локални жители на населбата Аеродром и активисти за животна средина денеска преку протест го изразија својот револт од најавата за сеча на дрва кај улицата „Васко Карангелески“, каде деновиве стигна и механизацијата со цел да се почне со проширување на улицата. Активистот и кандидат за советник во Град Скопје Марјан Калевски од групата „Зелен Хуман … Continue reading Активисти и локалци протестираа против најавата за сеча на дрва во Аеродром