Акцизата на горивата се намалува, основните производи без ДДВ – Владата усвои 26 мерки и препораки

Повластената стапка на ДДВ-то за основните производи за исхрана се намалува од 5% на 0%, се намалува акцизата на горивата врз основа на берзанските цени, ваучери за најранливите категории граѓани, како и субвенции за цената на топлинската енергија. Ова се дел од 26-те мерки и препораки кои денеска ги усвои Владата, поделени во две категории, односно … Continue reading Акцизата на горивата се намалува, основните производи без ДДВ – Владата усвои 26 мерки и препораки