Аеродром презема сопственост на некогашното зеленило зад Мајчин Дом за да гради паркинг

Општина Аеродром ќе прави паркинг-простор за 56 возила зад Мајчин дом. Се работи за локација меѓу домот и веќе постоечкиот зонски паркинг, позади контроверзната зграда на „ЗСФ-КОМ“, каде вирееше зеленило пред налетот на урбанизација и нови возила во овој дел oд скопската општина. Веста за нов асфалт и обележување на делот зад Мајчин Дом на … Continue reading Аеродром презема сопственост на некогашното зеленило зад Мајчин Дом за да гради паркинг