17-годишна Хрватка создава пејзажи инспирирана од соништата во детството

17-годишната уметница од Хрватска Марина Стипан, создава графички пејзажи инспирирана од соништата и фантазијата кои ги имала додека била дете.

Пејзажите се изработени користејќи Adobe Photoshop, а дел од нив се стари дури три години и за секој од нив одвојувала по два часа за да ги заврши.

Во продолжение, погледнете ги уметничките дела инспирирани од омилените соништа на младата Хрватка.

Извор: Bored Panda