Владимир Максимовски: Мислеа дека сме на прошетка, но се вративме со бронза на Олимпијадата по информатика

Бронзен медал и полно нови пријатели, доби 17-годишниот средношколец Владимир Максимовски од Штип на годинашната Интернационалната Олимпијада по информатика -ИОИ, која се одржуваше во Казањ, Русија. Тој заедно со уште тројца соученици постигнаа забележителни резултати во конкуренција на 308 ученици од 86 земји. Максимовски во септември ќе биде трета година во приватното средно училиште „Јахја Кемал“ … Continue reading Владимир Максимовски: Мислеа дека сме на прошетка, но се вративме со бронза на Олимпијадата по информатика