[Видео] Зошто имате чувство дека Фејсбук слуша преку вашиот микрофон?

Теоретичарите на заговор мислат дека Фејсбук го прислушува микрофонот на вашиот телефон за насочување на рекламите што ви се појавуваат на времепловот, слушајќи ги вашите разговори. Според новинарката на „Волтстрит џурнал“ Џоан Стерн, ова не мора да е вистина. Таа во кратко видео објаснува како Фејсбук всушност го прави тоа.