Уредувачки маратон на тема: Вело-град

Првиот уредувачки маратон на Википедија на македонски јазик во 2018 година ќе се одржи на 18 јануари (четврток) во соработка со членовите на иницијативата НаТочак – NaTochak. 

За време на маратонот учесниците ќе уредуваат статии на тема: „Вело-град“.

Настанот ќе се одржи во просториите на Социјален центар Дуња во Скопје, со почеток од 19 часот.