Секој петок ги возел бесплатно, граѓаните му возвратиja за великодушноста

„Пари утре, денес е садака“. Со овие зборови возачот на минибус Абдулмеџид од Махачкала во Русија, ги пречекува своите патници во петок, кога му подаваат пари за превозот. Во видео за Радио Слободна Европа, тој вели дека ова го прави од љубов кон својот Бог, за кој верува дека многупати му помогнал, па решил да направи нешто добро за луѓето.

Инаку, според исламската вера, „садака“ значи милостина.

Токму за неговото добро дело, граѓаните решија да го наградат собирајќи пари за тој да може да оди на аџилак во Мека.

Целиот прилог, погледнете го во продолжение: