Реактор: Само четири носителки на кандидатски листи, родовиот аспект малку застапен во партиските програми

СДСМ и ДУИ се партии кои во споредба со останатите партии во поголема мера го вклучиле родовиот аспект во нивните програми. ВМРО – ДПМНЕ во помала го вклучува родовиот концеп во предлог мерките – од вкупно 17 области само во 4 се споменуваат жените. Левица најмногу се осврнува на правата на жените работнички, Либерална партија … Continue reading Реактор: Само четири носителки на кандидатски листи, родовиот аспект малку застапен во партиските програми