Протестната култура – дел од политичкото зреење на државата

Протестите се показател за политичкото зреење и демократското живеење во една држава. Токму протестите во изминативе години пркосеа на ставот на третирање на Македонецот во деминутив, како бесгласен човек што многу претрпел, а никогаш цврсто не се спротиставил.  Без разлика дали се работи за „напластена“ фрустрација, револт кон конкретни лоши политики, или поразвиен степен на … Continue reading Протестната култура – дел од политичкото зреење на државата