Победничкиот говор на Ѓорѓи Рајчиноски на 20. Ораторска вечер ,,Иво Пухан“

Ѓорѓи Рајчиноски е победник на годинешната Ораторска вечер ,,Иво Пухан“, која традиционално се одржува по повод 10 декември – Светскиот ден на човековите права. Тој својот говор го посвети на студентското организирање, односно на студентите и нивната борба во изминативе две години, со осврт на етикетите кои ги добивале поради нивната критичка мисла и протестот пред седиштето на … Continue reading Победничкиот говор на Ѓорѓи Рајчиноски на 20. Ораторска вечер ,,Иво Пухан“