На Точак со свои предлози до пратениците: Урбаниот велосипедизам е изоставен од политичките кампањи

Во пресрет на парламентарните избори, неформалната иницијатива НаТочак-Скопје заедно со нивните претставници во Битола, Прилеп, Гостивар, Тетово, Струмица и Штип испратија документ до политичките партии со име „Визија за Македонија на точак“. Тие реагираат поради тоа што урбаниот велосипедизам речиси целосно е изоставен од политичките програми, односно велосипедот, доколку воопшто е спомнат, е исклучиво дел од … Continue reading На Точак со свои предлози до пратениците: Урбаниот велосипедизам е изоставен од политичките кампањи