Маслото од канабис стигна во аптеките, цените повисоки од црниот пазар

Од вчера, на полиците од аптеките стигна долгоочекуваното масло од канабис, кое засега го произведува единствено фармацевтската компанија „Реплек“. Едно шишенце од десет милилитри содржи пет, или седум отсто од ЦБД и 0,2 отсто ТХЦ. Поради малата количина на ТХЦ, овој производ се продава без лекарски рецепт. Радио МОФ посети неколку аптеки, од каде дознавме дека цената … Continue reading Маслото од канабис стигна во аптеките, цените повисоки од црниот пазар