Извидничкиот центар Охрид нуди преноќувалиште за погодените од земјотресите

Извидничкиот центар Охрид ги отвара вратите за сите оние кои имаат потреба од преноќувалиште поради денешниот силен земјотрес од 5 степени според Рихтер. Сместувањето е во шатори со обезбедени подметачи и вреќи за спиење. Во текот на изминативе две недели во охридското епицентрално подрачје забележани се над 800 послаби потреси. Денеска е регистриран најсилниот во 13:18 … Continue reading Извидничкиот центар Охрид нуди преноќувалиште за погодените од земјотресите