[Галерија] „Шума од 60000 бројки“ во Токио

За прославата на десеттата годишнина на Националниот уметнички центар на Токио, француската архитектка Емануел Муро била изнајмена да исполни речиси 610 метри квадратни изложбен простор со поставка која е приказ на нејзината визија за деценијата која доаѓа.

Муро, која често става слоеви од различни бои, одлучила да ја трансформира белата коцка во шума од виножита, исполнета од 60000 бројки во различни бои наредени во тридимензионални мрежи, наречена „Шума од бројки“.

EmmanuelleMoureaux_02

EmmanuelleMoureaux_03

EmmanuelleMoureaux_04

EmmanuelleMoureaux_05

EmmanuelleMoureaux_06

EmmanuelleMoureaux_09

EmmanuelleMoureaux_10