[Галерија] Фаците на олимпијците додека лизгаат

Уметничкото лизгање е неверојатен микс од атлетицизам, страст и сила. Но, слично како нуркањето и тенисот, спортот понекогаш произведува прилично смешни фаци, тотално спонтани.

Зимските олимписки игри во Пјонгјанг, Јужна Кореја, веќе обезбедија голема содржина, а фотографите ги „фатија“ лизгачите како се фрлаат во воздух, се вртат и енергично лизгаат по мразот.

Иако лизгачите често прават нивните вртоглави скокови да изгледаат лесни, без многу напор, сепак нивните лица кажуваат поинаку.