Фотограф минал „вечност“ во музеј ловејќи посетители како уметничките дела

Додека дел од луѓето се досадуваат по шетајќи по музеи,  францускиот фотограф Стефан Драшан овде си нашол инспирација за својот уметнички проект „Луѓе како уметничките дела“. За овој проект било потребно големо трпение, но фотографот уживал во својата работа низ музеите на Париз, Виена и Берлин. Резултатот е импресивен: