[Фото] Три кафулиња во Скопје ги отворија вратите за бездомни животни

Париз мезе бар, Винил и Радио бар се угостителските објекти кои на температурите под нулата ги отворија своите врати за бездомните кучиња и мачки.

Во албум споделен на Фејсбук страницата на Асоцијацијата на активисти за права на животните, активистите повикуваат и останатите кафулиња и угостителски објекти да се приклучат кон овој хуман гест.

Акцијата потсеќа на кафулето во Истанбул кое служеше како дом за бездомни животни минатата зима. Слично на тоа, беа отворени и вратите на трговскиот центар Атриум, исто така во Турција.

15966202_1375433299174656_8689988925305803403_n

15940332_1375433349174651_4493053479411260127_n

15941251_1375433305841322_436855647935411536_n

15965143_1375433302507989_228559851488892639_n