Егзистенција или идеологија – зошто младите влегуваат во партија?

Влегувањето во партија поради идеологија станува мит. Подмладоците на политичките партии сметаат дека вработувањето и поволностите за себе и најблиските, се најчесто поводот за младите да се зачленат во некоја од партиите. Дино Блажески, од Унијата на млади сили на ВМРО Народна Партија, вели дека партијата е многу повеќе од лепење плакати и варење кафе. … Continue reading Егзистенција или идеологија – зошто младите влегуваат во партија?