Анима Мунди до Трајановски: Да запре масовното заловување и убивање на бездомни кучиња пред Супер купот

Здружението за заштита на правата на животните Анима Мунди тврди дека стационарот Вардариште започнува со масовно заловување и убивање на бездомните кучиња во центарот на Скопје во пресрет на фудбалскиот меч од Суперкупот на УЕФА, кој ќе се одигра на 8 август. Тие се обратија до Град Скопје и сите надлежни институции барајќи да излезат пред медиумите … Continue reading Анима Мунди до Трајановски: Да запре масовното заловување и убивање на бездомни кучиња пред Супер купот